miercuri, 15 iunie 2011

poveste

A fost odata ca niciodata un nene caruia ii vom zice Boston fara 5. Eh, acest Boston fara 5 a scris el mai de mult o carte ‘Adunarea Digitala si Maiastra a Adunarii ‘ de care tot regatul Parasutist asculta. Dupa multi ani de pace in domnie, cu micile scapari, ba la crasma ,ba la sindrofie, a venit potopul. Prea maretul Boston fara 5 si Mucia Boda au fugit in lume cu pamfletul plin de legi. Tot regatul era disperat. Poporul protesta, haosul se instala iara vinul in pahar ramanea. Pe alocuri se auzeau tipete de disperare, foamea de note muzicale devenise si mai apriga pana cand Bad Cel cu Mana de Fier si Barba de Plastelina a preluat controlul. ‘Spalacita va fi noul meu consilier. Ea va asculta cererile poporului in timp ce va ofta si isi va vocifera necazul propriu’ Si asa a ramas.
Spalacita a decis sa isi ia ajutoare, caci pana la urma cat sa oftezi de la 12 pana la 14, ca te mai ia si plictiseala. Lucrurile incepusera sa mearga din rau in mai rau. In lipsa de orice lege, cozile la consiliere deveneau interminabile asa ca unul din consilieri care avea doi poli ce se intalneau simultan nu a mai rezistat, si-a luat boceluta si-a plecat. Spalacita zgarcita din fire n-a mai vrut un ajutor. ‘Unu e mai bun ca doi mai mereu. Si asa sa fie’. Iara saracul ajutor ramas nici nu stia dialectul parasutist bine. Era mic si el ,speriat din cale afara ,astfel incat cand veneau fel de fel de straini sa ceara ajutor, zicea mereu ‘Nem tudom.'
Batranii ,care traisera inainte in Regatul Parasutist, stiau ca deh asa ie in politichie. Incet, incet se obisnuisera cu taramul fabulos al orelor pierdute aiurea si al dialectelor neintelese cu iz intelectual si se mai mandreau la bautura ca au ajuns oameni instruiti in de-ale nimicului. Era totusi ceva ! Dar acum nici toata posirca din regat nu mai spala rusinea. Pana in ziua de azi, taramul minunat exista. E mic, dar are cafia, e plin de oameni, dar oameni sunt abia. La poarta iti lasi judecata si simtirea caci de nu, strambele si depravarea sigur ti le vor fura.

3 comments:

john doe spunea...

cute ;)

liana spunea...

interesant

Claudia spunea...

like so many stories are